neoplasticism dex | ce inseamna neoplasticism | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna neoplasticism? - Definitie Dictionar Online pentru neoplasticism - neoplasticism dex


NEOPLASTICÍSM s.n. Variantă a abstracționismului, care se caracterizează printr-un geometrism în care liniile și planurile de culoare se întretaie în unghi drept, ca și prin folosirea unei game cromatice limitate la albastru, galben și roșu. [< fr. néo-plasticisme].

NEOPLASTICÍSM s. n. variantă a abstracționismului, ca-racterizată printr-un geometrism în care liniile și planurile de culoare se întretaie în unghi drept și prin folosirea unei game cromatice limitate la albastru, galben și roșu. (< fr. néo-plasticisme)

NEOPLASTICÍSM (‹ fr.) s. n. Teorie estetică abstracționistă apărută, începând din 1917, în Olanda, promovată de P. Mondrian sub influența cubismului, dezvoltată și aplicată de grupul De Stijl. Constă în folosirea exclusivă a unghiului drept, creat prin întretăierea de linii orizontale și verticale și a unei game cromatice reduse (cele trei culori primare: roșu, galben și albastru). A avut o influență asupra noii generații de pictori și sculptori abstracționiști.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu