niraj dex | ce inseamna niraj | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna niraj? - Definitie Dictionar Online pentru niraj - niraj dex


niráj s.m. (reg.; în sintagmă) nirajul morii = pârâul miorii.

MIERCUREA NIRAJULUI, com. în jud. Mureș, pe râul Niraj; 5.981 loc. (2000). Stație de c. f. (în satul M.N.) și haltă de c. f. (în satul Tâmpa). Expl. de gaze naturale. Prelucr. primară a inului și cânepii. Viticultură. Centru de ceramică populară. În satul M.N. se află o biserică din sec. 15 (azi biserică reformată) și o biserică ortodoxă, din lemn, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gravriil (1843), iar în satul Moșuni, o biserică reformată (1760).

NIRAJ 1. Râu, afl. stg. al Mureșului, în aval de Târgu Mureș; 79 km. Izv. din M-ții Gurghiu și trece prin com. Miercurea Nirajului, Acățări ș.a. În cursul mijlociu și inf., între satele Veța (com. Miercurea Nirajului) și Cinta (com. Crăciunești), a fost construit canalul Veța (25 km lungime), paralel cu valea Nirajului, pentru a feri lunca de inundații. Afl. pr.: Niraju Mic, Hodoș. 2. V. Bega Veche.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu