limerick dex | ce inseamna limerick | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna limerick? - Definitie Dictionar Online pentru limerick - limerick dex


LÍMERICK s. n. specie de poezie în folclorul englez și irlandez sau în lirica cultă, cu formă fixă, din cinci versuri, și conținând un umor absurd. (< engl., it. limerick)

LÍMERICK [límərik] (cuv. engl.) s. n. Formă a poeziei pentru copii, în cinci versuri, cu rimă, de obicei lipsită de sens. Atestată ca improvizație în folclorul irlandez, a devenit foarte cunoscută, la începutul sec. 19, datorită lui E. Lear.

LIMERICK [límərik] (LUIMNEACH [límnəh]), oraș în SV Irlandei, port în estuarul fl. Shannon; 75,7 mii loc. (1996). Nod de comunicații. Aeroport. Ind. textilă, electrotehnică, optică, a pielăriei și alim. Pescuit. Catedralele St. Mary's (sec. 12) și St. John's (sec. 19). Castel (sec. 13, restaurat în sec. 17). Fundat în 1197. Vizitat de vikingi, care au început colonizarea (812); ulterior, a devenit centrul regatului L. Cucerit de anglo-normanzi (c. 1195).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu