long dex | ce inseamna long | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna long? - Definitie Dictionar Online pentru long - long dex


LONG DRINK s. n. amestec alcoolic cu gheață servit în pahare mari. (< engl. long drink)

LONG DRINK s.n. Amestec alcoolic cu gheață servit în pahare mari. [< engl. long drink].

LONG [loŋ], John Luther (1861-1927), scriitor american. Povestirea sa „Madame Butterfly” a fost adaptată de David Belasco pentru scenă și folosită pentru libretul operei cu același nume de Puccini.

LONG [lõ], Marguerite (1874-1966), pianistă franceză. Prof. la Conservatorul din Paris. Creatoare a unei școli pianistice, bazate pe claritate și naturalețe în tehnică și nuanțare. Interpretă în primă audiție a unor lucrări de Fauré, Debussy, Ravel. Inițiatoare (1943,) împreună cu J. Thibaud, a concursului anual internațional de pian și vioară „M. Long-J. Thibaud”.

LONG [loŋ], Crawford Williamson (1815-1878), medic american. A fost primul care a folosit eterul ca anestezic (1842).

LONG BEACH [loŋ bi:tʃ], oraș în V S.U.A. (California), în conurbația Los Angeles, port pe țărmul de N al G. San Pedro, la 32 km S de Los Angeles; 421,9 mii loc. (1996). Aeroport. Constr. navale, aeronautice, de automobile, de motoare ș.a. Ind. de prelucr. a petrolului, chimică, alim. etc. Universitate (1949). Centru turistic. Circuit automobilistic. Fundat în 1880.

LONG ISLAND [loŋ áilənd], insulă situată lângă coasta atlantică a S.U.A., în ESE orașului New York, despărțită de ins. Manhattan prin golful cu același nume și str. East River; 4,5 mii km2. Lungime: 190,6 km; lățime max.: 37 km. În V insulei se găsesc cartierele New York-ului, Brooklyn și Queens. Explorată în 1609 de H. Hudson și colonizată de olandezi (1623) și englezi (1640). În aug. 1776, aici a avut loc prima mare confruntare din timpul Războiului pentru Independența Coloniilor Engleze din America de Nord, între trupele conduse de G. Washington și cele ale lui W. Howe.

GIA-LONG, împărat al Vietnamului (1802-1820). Sprijinit de Franța, a unificat Indochina orientală. Întemeietor al dinastiei Nguyen (1802-1945).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu