grigorie dex | ce inseamna grigorie | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna grigorie? - Definitie Dictionar Online pentru grigorie - grigorie dex


GRIGORIE DE NAZIANZ, Sf., supranumit TEOLOGUL (c. 330-c. 390), teolog și Părinte al Bisericii răsăritene, originar din Capadocia. „Doctor al Bisericii”, episcop de Constantinopol. S-a opus arianismului, a susținut dubla natură (divină și umană) a lui Hristos și misterul Sf. Treimi, inexplicabil pe cale rațională („Cele cinci cuvântări teologice”, „Filocalia” împreună cu Sf. Vasile cel Mare, cuprinzând o selecție din scrierile lui Origene). Prăznuit la 25 și 30 ianuarie.

GRIGORIE DE NYSA, Sf. ~ (c. 330-c. 395), teolog și Părinte al Bisericii răsăritene, originar din Cezareea (Asia Mică), fratele Sf. Vasile cel Mare. Episcop de Nysa (371-378). Opunându-se arianismului, a susținut doctrina identității de substanță a Sf. Treimi la Sinodul ecumenic de la Constantinopol (381). Influențate de neoplatonism, scrierile sale („Discursuri teologice”) sunt îndreptate împotriva ereziei. Prăznuit la 10 ianuarie.

GRIGORIE PALAMAS, Sf. ~ (c. 1296-1359), teolog și Părinte al Bisericii răsăritene. Călugăr la Muntele Athos și arhiepiscop al Salonicului. A introdus distincția dintre esența divină incognoscibilă și „energiile” prin care Dumnezeu se revelează. A pus bazele teologice ale isihasmului („Triadele în apărarea sfinților isihaști”). Prăznuit la 14 nov. și în a doua duminică din Postul Mare.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu