digestiv dex | ce inseamna digestiv | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna digestiv? - Definitie Dictionar Online pentru digestiv - digestiv dex


DIGESTÍV, -Ă, digestivi, -e, adj. Referitor la digestie, care aparține digestiei. ◊ Aparat (sau tub) digestiv = totalitatea organelor cu ajutorul cărora se face digestia. – Din fr. digestif.

DIGESTÍV, -Ă adj. De, din digestie. ◊ Aparat (sau tub) digestiv = totalitatea organelor cu care se face digestia. [Cf. fr. digestif].

DIGESTÍV, -Ă adj. referitor la digestie. ♦ aparat (sau tub) ~ = totalitatea organelor în care are loc digestia; suc ~ = lichid secretat de tubul digestiv și de anexele sale care face digestia. (< fr. digestif)

* digestív, -ă adj. (lat. digestivus). Care servește saŭ ajută digestiunea: licoare digestivă. Aparatu digestiv, totalitatea organelor care concură la digestiune, ca: gura, faringele, esofagu, stomahu și intestinele.

DIGESTÍV,- Ă (‹ fr., lat.) adj. (ANAT.) Care se referă la digestie. ◊ Aparat d. = ansamblul organelor care participă la digestie. La om și la mamifere este format din tubul digestiv (cavitatea bucală, faringele, esofagul, stomacul, intestinul subțire și intestinul gros) și din organele anexe (glandele salivare, ficatul, pancreasul) care-și varsă secreția în tubul digestiv. Structura a. d. este adaptată pentru îndeplinirea funcțiunii complexe a digestiei: mestecatul și transportul alimentelor, digerarea lor și absorbția substanțelor nutritive în sânge.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu