olt dex | ce inseamna olt | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna olt? - Definitie Dictionar Online pentru olt - olt dex


RÂMNICU PE OLT V. Râmnicu Vâlcea (2).

PIATRA OLT, oraș în jud. Olt, situat în N C. Romanați; 6.191 loc. (2003). Nod de c. f. Depou. Ateliere de reparat vagoane de c. f. Întreprinderi de confecții metalice, de prefabricate din beton și de produse alim. În arealul satului Enoșești au fost descoperite vestigiile unui castru roman (sec. 2-3) din cadrul sistemului roman de fortificații Limes Alutanus, în perimetrul căruia s-au găsit 152 de denari emiși între anii 81 și 217. Declarat oraș la 18 apr. 1989. Biserica Sf. Nicolae (1862), în satul Criva de Sus.

DRĂGĂNEȘTI-OLT, oraș în jud. Olt, pe st.g văii Oltului; 13.408 loc. (1995). Expl. de argilă. Hidrocentrală (53 MW) intrată în funcțiune în 1987. Filatură de bumbac; produse chim. și alim. (preparate din lapte, băuturi alcoolice); fabrici de zahăr, de conf. și tricotaje. Centru viticol. Atestat documentar în 1526. Declarat oraș în 1968.

OLTU MIC v. Sâi.

OLTUL, gazetă pentru propagandă culturală, apărută la Slatina, între 1928 și 1931. Fondator: D. Popovici. Își propunea să cultive comorile culturale moștenite, care atestă originea noastră ca neam. Colaboratori: G. Breazul, N. Iorga, J. Bart, T. Arghezi.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu