dipter dex | ce inseamna dipter | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna dipter? - Definitie Dictionar Online pentru dipter - dipter dex


DIPTÉR, diptere, s. n. 1. (La pl.) Ordin de insecte cu o singură pereche de aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt sau pentru înțepat și supt; (și la sg.) insectă din acest ordin. ♦ (Adjectival; despre insecte) Cu două aripi. 2. Edificiu antic înconjurat cu două șiruri de coloane. ◊ (Adjectival) Templu dipter. [Var.: diptéră s. f.] – Din fr. diptère.

DIPTÉR s.n. 1. Insectă cu două aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt; (la pl.) ordin care cuprinde aceste insecte. 2. Templu antic înconjurat cu două șiruri de coloane, care pornesc ca două aripi la dreapta și la stânga lui. [< fr. diptère, cf. gr. dis – doi, pteron – aripă].

DIPTÉR, -Ă I. adj. 1. (despre edificii antice) cu portic înconjurat de două șiruri de coloane. 2. (despre insecte) cu două aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt. II. s. n. pl. ordin de insecte, muștele și țânțarii, cu o singură pereche de aripi membranoase și o pereche de balansiere, servind pentru echilibru în timpul zborului. (< fr. diptère/s/, lat. diptera)

* diptér, -ă adj. (vgr. dipteros, d. dis, de doŭă orĭ. și pteron, aripă). Zool. Care are doŭă aripĭ, ca: muștele, țînțariĭ. S.n. pl. e. Templu antic cu doŭă rîndurĭ de coloane: templu Dianeĭ de la Efes era un dipter.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu