langevin dex | ce inseamna langevin | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna langevin? - Definitie Dictionar Online pentru langevin - langevin dex


LANGEVIN [lãʒəvῖ], André (1927-2009), scriitor canadian de limbă franceză. Romane sumbre scrise într-un stil realist, nervos și precis, în care eroii sunt marcați de sentimentul înstrăinării și de crize de conștiință („Pulbere peste oraș”, „Timpul bărbaților”, „Elanul Americii”, „Un lanț în parc”).

LANGEVIN [lãʒəvẽ], Paul (1872-1946), fizician francez. Persecutat de naziști, a plecat (1944) în Elveția, de unde, la sfârșitul aceluiași an, s-a reîntors la Paris. Prof. la Collège de France; a condus, după P. Curie (1904), Școala de fizică și chimie industrială din Paris. Contribuții în magnetism (o teorie a dia- și paramagnetismului), în teoria cinetico-moleculară, a relativității, în studiul radiațiilor X, la ionizarea gazelor. Primul care a utilizat ultrasunete pentru semnalizarea subacvatică și detectarea submarinelor (1916); a elaborat metoda de obținere a ultrasunetelor cu ajutorul cuarțului piezo-electric (1917). Lucrări de filozofie a științelor.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu