oliveira dex | ce inseamna oliveira | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna oliveira? - Definitie Dictionar Online pentru oliveira - oliveira dex


SALDANHA OLIVEIRA E DAUM [saldəña olivəirə i dəun], Joāo Carlod duce de ~ (1790-1876), general și om politic portughez. De mai multe ori ministru; prim-min. (mai-nov. 1835, 1846-1849, 1851-1856, mai-aug. 1870). Reforme în sistemul politic și în economie. A încercat, fără succes, folosirea unor metode autoritare de guvernare.

OLIVEIRA, Antônio Mariano Alberto de (1859-1937), poet brazilian. Lirică parnasiană cu tematică peisagistică („Cântece romantice”, „Meridionalele”, „Suflet în floare”). Eseuri literare („Cultul formei în poezia braziliană”, „Sonetul brazilian”). Unul dintre întemeietorii Academiei braziliene de Litere.

OLIVEIRA, Manoel de (n. 1908), regizor portughez de film. Renumit pentru longevitatea sa artistică. Marea majoritate a filmelor sale au la bază opere literare portugheze sau universale („Dragoste până la pierzanie”, „<Nu> sau deșarta glorie a puterii”, „Valea lui Abraham”, „Mănăstirea”). Numeroase scurtmetraje („Pictorul și orașul”, „Pâinea”, „Vânătoarea”, „Picturile fratelui meu Júlio”).

OLIVEIRA MARTINS, Joaquim Pedro de (1845-1894), istoric, sociolog și om politic portughez. Ministru de Finanțe (1892). Ca istoric a promovat o metodă modernă, bazată pe cercetarea izvoarelor și consultarea datelor furnizate de alte științe (economie, sociologie ș.a.). Autor al unei „Istorii a civilizației iberice”, a unei „Istorii a Portugaliei” și a unei „Istorii a Republicii romane”.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu