ortega dex | ce inseamna ortega | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna ortega? - Definitie Dictionar Online pentru ortega - ortega dex


ORTEGA Y GASSET, José (1883-1955), filozof și eseist spaniol. Prof. univ. la Madrid. Prin „Revista de Occidente” (1923-1936), aș cărui fondator a fost, a contribuit la propagarea în Spania a ideilor novatoare și la deschiderea ei spre valorile europene. Din considerente politice, s-a autoexilat între 1936 și 1945. Ocupând o poziție intermediară între „filozofia vieții” și fenomenologie și existențialism, a anticipat multe din temele filozofiei contemporane, a făcut pătrunzătoare observații asupra crizei culturii, a fenomenelor de înstrăinare și depersonalizare generate de societatea contemporană („Răscoala maselor”, „Spre o filozofie a istorie”, „Dezumanizarea artei”). Eseuri filozofice („Despre Galilei”, „Istoria ca sistem”) sau configurând o conștiință filozofică a artei („Meditații despre Don Quijote”, „Velásquez”, „Goya”).

ORTEGA SAAVEDRA, Daniel (n. 1945), om politic nicaraguan. Lider al Frontului Sandinist de Eliberare Națională. Coordonator al Consiliului de Guvernământ și al Juntei Guvernului de Reconstrucție Națională din Rep. Nicaragua (din 1979), în urma înlăturării regimului A. Somoza. Președinte al statului (1984-1990). A promovat reforme de naționalizare și împroprietărire a țăranilor săraci. Radicalizarea mișcării sandiniste, apropierea de Cuba și El Salvador, ca și relațiile tensionate S.U.A. au dus la alegeri anticipate (febr. 1990), pe care le-a pierdut în favoarea Violetei Chamorro.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu