laocoon dex | ce inseamna laocoon | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna laocoon? - Definitie Dictionar Online pentru laocoon - laocoon dex


Laocoon, preot al lui Apollo. Pentru că s-a opus introducerii calului de lemn, construit de greci, în cetatea Troiei și i-a îndemnat pe troieni să nu se încreadă în spusele dușmanilor lor, Laocoon și-a atras asupra sa mînia zeilor potrivnici Troiei. În timp ce-i aducea un sacrificiu lui Poseidon pe un altar în afara cetății, Laocoon a fost atacat de doi balauri îngrozitpri ieșiți din valurile mării și ucis împreună cu cei doi fii ai săi. Înspăimîntați de moartea lui, în care au văzut un semn divin, troienii n-au pregetat să-și dărîme zidurile ca să introducă în interiorul cetății calul fatal.

LAOCOON (în mitologia greacă), fiul lui Priam, preot troian al zeului Apolo. Sugrumat, împreună cu fiii săi, de cei doi șerpi uriași trimiși de zeița Atena (care îi proteja pe greci), drept pedeapsă pentru că s-a opus aducerii în cetate a calului de lemn lăsat de ahei în fața acesteia. Reprezentat în celebrul grup statuar elenistic creat, în 42-21 î. Hr., de sculptorii Agesandros, Polydoros și Athenodoros (aflat în prezent la Muzeul Vaticanului).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu