leda dex | ce inseamna leda | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna leda? - Definitie Dictionar Online pentru leda - leda dex


Leda (sau Lede), fiica lui Thestius și soția lui Tyndareus, regele Lacedaemonului. A fost iubită de Zeus care, pentru a se uni cu ea, a luat înfățișarea unei lebede. Din ouăle născute de Leda au ieșit două perechi de gemeni, atribuiți atît părintelui zeilor cît și soțului ei: Helena și Pollux erau considerați drept copiii lui Zeus, iar Castor și Clytaemnestra copiii lui Tyndareus (v. și Dioscuri).

LEDA 1. (în mitologia greacă) Prințesă legendară din Etolia, soția lui Tindar, regele Spartei. Sedusă de Zeus, prin metamorfozarea amândurora în lebede; din cele două ouă produse de L. s-au născut două perechi de gemeni: Elena și Pollux (atribuiți lui Zeus) și Castor și Clitemnestra (atribuiți lui Tindar). Tema L. și a lebedelor a fost tratată de importanți pictori, printre care: Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens, Correggio, Tintoretto, Veronese, Tiziano. 2. Al treisprezecelea satelit al lui Iupiter, cu diametrul de 16 km, descoperit de Charles Kowal (1974). Are jumătatea orbitei de 11.094.000 km; perioada de revoluție: 238,72 de zile.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu