olimpia dex | ce inseamna olimpia | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna olimpia? - Definitie Dictionar Online pentru olimpia - olimpia dex


OLIMPIA (c. 375-c. 316 î. Hr.), regină a Macedoniei, soția lui Filip II și mama lui Alexandru Macedon. Vestită pentru setea de putere și cruzime. Repudiată de Filip II, nu a fost străină de moartea acestuia, intrată în luptele dintre diadohi, recurge la intrigi și asasinate pentru a da tronul nepotului ei minor, Alexandru IV. Capturată de Casandru, este judecată și condamnată la moarte.

OLIMPIA (OLYMPIA), oraș în Grecia antică, în NE Peloponesului (Elida). Centru religios vestit prin sanctuarele ridicate în cinstea Herei (sec. 6 î. Hr.) și a lui Zeus Olimpianul (în care se găsea statuia criselefantină a acestuia creată de Fidias – sec. 5 î. Hr., una dintre cele șapte minuni ale lumii antice) și prin Jocurile olimpice ce se celebrau, în onoarea acestuia, la fiecare patru ani. Orașul avea un mare stadion, construit în sec. 4 î. Hr., cu o capacitate de 40.000 de locuri. Distrus de cutremurul din 426, a fost descoperit în urma săpăturilor inițiate în sec. 19. Situl arheologic este declarat în 1989, ca aparținând patrimoniului cultural universal.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu