olympia dex | ce inseamna olympia | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna olympia? - Definitie Dictionar Online pentru olympia - olympia dex


OLIMPIA (OLYMPIA), oraș în Grecia antică, în NE Peloponesului (Elida). Centru religios vestit prin sanctuarele ridicate în cinstea Herei (sec. 6 î. Hr.) și a lui Zeus Olimpianul (în care se găsea statuia criselefantină a acestuia creată de Fidias – sec. 5 î. Hr., una dintre cele șapte minuni ale lumii antice) și prin Jocurile olimpice ce se celebrau, în onoarea acestuia, la fiecare patru ani. Orașul avea un mare stadion, construit în sec. 4 î. Hr., cu o capacitate de 40.000 de locuri. Distrus de cutremurul din 426, a fost descoperit în urma săpăturilor inițiate în sec. 19. Situl arheologic este declarat în 1989, ca aparținând patrimoniului cultural universal.

OLYMPIA v. Olimpia.

OLYMPIA [oulímpiə], oraș în NV S.U.A., situat pe țărmul G. Budd din extremitatea de S a str. Puget Sound, la 97 km de Oc. Pacific și 100 km SSV de Seattle, centrul ad-tiv al statului Washington; 42,5 mii loc. (2000). Aeroport. Reparații navale. Ind. constr. de mașini agricole, a aluminiului, de prelucr. a lemnului și alim. (conserve, brânzeturi). Pescuit. Ostreicultură. Capitoliu (1893). Fundat în 1845; devenit oraș în 1859.

OLYMPIA, celebră sală de spectacole, de 2.000 de locuri, ultimul mare teatru de music-hall parizian. Fondată în 1893 de Joseph Oller, a fost condusă de Brună Coquatrix până în 1954, api de familia sa. A găzduit debutul lui Yves Montand, ultimul recital al lui Edith Piaf, concerte ale marilor muzicieni din întreaga lume.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu