Laval dex | ce inseamna Laval | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Laval? - Definitie Dictionar Online pentru Laval - Laval dex


LAVAL (VILLE DE LAVAL), oraș în SE Canadei (Québec), situat în ins. Jésus (246 km2; 32 km lungime; 12 km lățime), mărginită de brațele Rivière des Mille (la V și NV) și Rivière des Praires (E și SE) ale fl. Sf. Laurențiu, la NV de Montréal; 314,4 mii loc. (1991). Nod feroviar. In. metalurgiei feroase (oțel, fontă) și neferoase (aluminiu), chimico-farmaceutică, electrotehnică (aparate de radio și de televiziune), a hârtiei și alim. (produse lactate). A fost înființat în 1965, ca suburbie industrială a orașului Montréal.

LAVAL, Gustaf v. De Laval.

LAVAL, Pierre (1883-1945), om politic francez. Inițial deputat socialist, a evoluat treptat spre dreapta. De mai multe ori min. și prim-min. (1931-1932, 1935-1936, 1942-1944). A dus o politică de colaborare cu Italia și Germania. Împreună cu mareșalul Pétain, a condus guvernul de la Vichy (1940-1944). După eliberarea Franței, judecat pentru colaboraționism, condamnat la moarte și executat.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu