Lazuri dex | ce inseamna Lazuri | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Lazuri? - Definitie Dictionar Online pentru Lazuri - Lazuri dex


LAZURI, com. în jud. Satu Mare, situată în Câmpia Someșului; 5.137 loc. (2000). Nod rutier. Pe terit. satului Lazuri, menționat documentar în 1261, au fost descoperite vestigii dacice din sec. 3-2 î. Hr., precum și urmele unei așezări din sec. 3-4. Biserici reformate, în satele L. (sec. 16, cu transformări din sec. 19), Nisipeni (sec. 16) și Bercu (1840) și bisericile ortodoxe cu același hram – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – în satele Noroieni (1810) și Peleș (1828).

LAZURI DE BEIUȘ, com. în jud. Bihor, situată în Depr. Beiuș, pe cursul superior al Crișului Negru; 1.973 loc. (2000). În satele L. de B. și Hinchiriș, menționate documentar în 1588, se află bisericile de lemn cu hramurile Pogorârea Duhului Sfânt (sec. 18, cu picturile interioare din sec. 19) și, respectiv, Înălțarea Domnului (sec. 18, pictată în 1776, cu unele adăugiri din 1926).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu