Lorenz dex | ce inseamna Lorenz | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Lorenz? - Definitie Dictionar Online pentru Lorenz - Lorenz dex


LORENZ, Ludvig Valentin (1829-1891), matematician și fizician danez. Prof. univ. la Copenhaga. A conferit un aspect matematic formulării electromagnetismului. Împreună cu H.A. Lorentz, a formulat legea relației dintre refracția luminii și densitatea corpurilor, demonstrând că intensitatea refracției nu depinde de starea fizică a substanței.

LORENZ [ló:rents], Konrad Zacharias (1903-1989), medic, psiholog și etolog austriac. Prof. univ. la Viena și Königsberg. În 1948, a creat la Altenberg un institut pentru cercetarea comportamentului animalelor. Studii de psihologie și caracteriologie animală bazate pe observații și experiențe pe animale și păsări, în care a extins legitățile biologice ale comportării animalelor asupra societății umane („Agresiunea, o istoria naturală a răului”, „Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate”). Fondatorul etologiei, alături de N. Tinbergen. Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină (1973), împreună cu K. von Frisch și N. Tinbergen.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu