Livius dex | ce inseamna Livius | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Livius? - Definitie Dictionar Online pentru Livius - Livius dex


LIVIUS ANDRONICUS, Lucius (c. 280-c. 200 î. Hr.), poet grec de limbă latină, Sclav la Roma. După cucerirea orașului natal – Tarent (272 î. Hr.) – este adus la Roma ca prizonier și este vândut ca sclav unui membru al familiei Livia; fiind eliberat și-a luat numele de Livius. A avut un rol important în apariția dramaturgiei latine, ca poet epic și dramatic. Autor al unor tragedii inspirate din ciclul troian („Ahile”, „Ajax”, „Calul troian”) sau pe teme mitologice („Danae”, „Andromeda”). A tradus „Odiseea”, în limba latină.

LIVIUS, Titus (c. 59 î.Hr.-17 d. Hr.), istoric latin. Autor al unei istorii a Romei („Ab urbe condita”), de la întemeiere până în anul 9 î. Hr., în 142 de cărți (35 păstrate aproape complet cuprinzând evenimentele până la 239 î. Hr. și din 218-168 î. Hr.); de o mare notorietate, această lucrare a fost o importantă sursă de inspirație pentru scriitori, retori, istorici din Antichitate până în epoca modernă, exercitând o profundă influență asupra Evului Mediu și Renașterii. Scrieri filozofice și retorice („Dialoguri filozofice”, „O scrisoare despre elocință”).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu