Lodi dex | ce inseamna Lodi | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Lodi? - Definitie Dictionar Online pentru Lodi - Lodi dex


LODI, oraș în NNV Italiei (Lombardia), pe stg. râului Adda, la 32 km SE de Milano; 42,2 mii loc. (1994). Ind. chimică, textilă, alim. Bisericile San Lorenzo (sec. 12-13), San Francesco (sec. 13-17), palatul Vistarini (sec. 14). La 9 apr. 1454 la L. s-a încheiat pacea care a pus capăt Războiului de Succesiune (1450-1454) pentru ducatul Milan-ului. Conflictul Florenței, Genovei și Mantovei împotriva Veneției, Neapolelui, Savoiei și ducatului Montferrato s-a soldat cu recunoașterea lui Francesco Sforza ca duce de Milano și stabilirea granițelor acestui ducat. Aici, armatele franceze, conduse de generalul Bonaparte, au înfrânt trupele austriece (10 mai 1796).

LŌDῙ, dinastie afgană de sultani din Delhi, fondată în 1451 de către Bahlul Șah Ghazi, care a durat până în 1526, când a fost înlăturată de Marii Moguli; în timpul ei au fost construite numeroase monumente arhitectonice.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu