Lupașcu dex | ce inseamna Lupașcu | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Lupașcu? - Definitie Dictionar Online pentru Lupașcu - Lupașcu dex


LUPAȘCU, Gheorghe (1908-1979, n. Botoșani), medic și parazitolog român. M. coresp. al Acad. (1948), prof. univ. la Timișoara și București. Director științific al Institutului „Dr. I. Cantacuzino” din București (1952-1954). Călătorii de studii pentru lupta împotriva malariei în țări din Africa. Contribuții la parazitologia și epidemiologia malariei, la bolile transmisibile prin vectori, la imunitate în boli parazitare („Principii și metode ale eradicării malariei”, „Trichineloza”, „Paraziți cu patogenie condiționată”).

LUPAȘCU (LUPASCO), Ștefan (1900-1988, n. București), filozof francez de origine română. Stabilit în Franța (1916). Autor al câtorva zeci de lucrări în care filozofia și știința își reconciliază reciproc ambițiile într-o gândire comună având la bază principiul existenței universale și ireductibile a contradicției („Logică și contradicție”, „Principiul antagonismului și logica energiei”, „Energia și materia psihică. Logicile sale normale și patologice”, „Energia și materia vie”, „Psihism și sociologie”, „Logica dinamică a contradictoriului”); cercetări ale raporturilor dintre știință și artă („Știință și artă abstractă”). M. post-mortem de onoare al Acad. (1991).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu