Luria dex | ce inseamna Luria | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna Luria? - Definitie Dictionar Online pentru Luria - Luria dex


LURIA, Aleksandr Romanovici (1902-1977), psiholog rus. Prof. univ. la Moscova. Unul dintre fondatorii neuropsihologiei. Lucrări asupra funcțiilor vorbirii în procesele afective și asupra relațiilor dintre vorbire și dezvoltarea intelectuală a copilului. S-a axat pe studiul afaziei în cercetarea funcțiilor creierului („Creierul uman și procesele psihologice”, „Natura conflictelor umane”).

LURIA, Salvador Edward (1912-1991), virusolog și genetician american de origine italiană. Stabilit în S.U.A. (1940). Prof. la Institutul Tehnologic din Massachusetts. Unul dintre fondatorii geneticii microorganismelor. A studiat structura și mecanismul de reproducere a bacteriofagilor și virusurilor, descoperind efectul reactivării lor multiple. Fondator și director (1972-185) al Centrului de cercetări asupra cancerului (Massachusetts). Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină (1969), împreună cu M. Delbruck și A.D. Hershey.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu