eldorado dex | ce inseamna eldorado | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna eldorado? - Definitie Dictionar Online pentru eldorado - eldorado dex


ELDORÁDO s. n. Țară plină de bogății, încântătoare. – Din fr. Eldorado.

ELDORÁDO s.n. Țară imaginară din noul continent, pe care spaniolii o credeau bogată în aur și în pietre prețioase; (p. ext.) țară încântătoare, plină de bogății. [< fr. eldorado, cf. sp. eldorado – cel aurit].

ELDORÁDO s. n. țară imaginară din noul continent, pe care spaniolii o credeau bogată în aur și în pietre prețioase; (p. ext.) țară încântătoare. (< fr., sp. eldorado)

*eldorádo n. (sp. el dorado, Eleorado, adică el pais dorado, țara de aur). O țară pe care Orellana († 1550), locotenentu luĭ Pizarro, credea c´a găsit-o între Amazon și Orinoco și pe a căreĭ capitală el o numea Manoa. Fig. Paradis, țară încîntătoare și plină de bogățiĭ. V. pămînt.

ELDORADO, țară imaginară, considerată fabulos de bogată în aur, pe care conchistadorii spanioli o credeau situată undeva în NE Americii de Sud, între Orinoco și Amazon. Simbol al bogăției și abundenței, a devenit subiect al unor opere literare, cinematografice etc.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu