federat dex | ce inseamna federat | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna federat? - Definitie Dictionar Online pentru federat - federat dex


FEDERÁT, federați, s. m. (Mai ales la pl.). 1. Persoană care făcea parte din populațiile așezate la granițele Imperiului Roman și care se angaja să apere aceste granițe în schimbul unor avantaje. 2. Membru al gărzii naționale în timpul Comunei din Paris. – Din lat. foederatus, fr. fédéré.

FEDERÁT, -Ă adj., s.m. și f. 1. (Ant.; mai ales la pl.) Persoană care făcea parte din populațiile așezate la granițele Imperiului roman și care se angaja să apere aceste granițe în schimbul unor avantaje. 2. Delegat la sărbătoarea Federației din timpul revoluției franceze din 1789. [Cf. fr. fédéré, lat. foederatus].

FEDERÁT s. m. 1. (ant.) persoană care făcea parte din populațiile la granițele Imperiului Roman, angajată să apere aceste granițe în schimbul unor avantaje. 2. delegat la sărbătoarea Federației din timpul Revoluției Franceze din 1789. (< lat. foederatus, fr. fédéré)

*federát, -ă adj. (lat. foederatus). Care face parte dintr´o federațiune.

FEDERÁT, -Ă (‹ fr., lat.) s. m. și f. 1. (La m. pl.) Populații așezate la granițele Imp. Roman, care, în schimbul unro subsidii, se angajau să-i apare hotarele. 2. (În timpul Revoluției Franceze, 1789-1794) Voluntar din provinciile Franței venit la Paris pentru apărarea cuceririlor revoluției. 3. (În timpul Comunei din Paris, 1871) Membru al gărzii naționale. 4. Membru al organizației patriotice secrete „Federația italiană”. care a luat parte, în 1821, la răscoala antiaustriacă din Lombardia și Piemont. 5. Nume purtat de soldații nordiști în timpul Războaielor de Secesiune, adepți ai uniunii federale.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu