feldspat dex | ce inseamna feldspat | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna feldspat? - Definitie Dictionar Online pentru feldspat - feldspat dex


FELDSPAT, feldspați, s. m. Nume generic dat unor minerale cu compoziție și aspect divers (silicați de potasiu, de sodiu și de calciu), alcătuind numeroase roci eruptive și metamorfice. – Din germ. Feldspat, fr. feldspath.

FÉLDSPAT s.m. Mineral cu structură lamelară, care face parte din compoziția mai multor roci, mai ales a celor eruptive. [< germ. Feldspat, cf. fr. feldspath].

FÉLDSPAT s. m. mineral din silicați de aluminiu, potasiu, sodiu sau calciu, în rocile eruptive. (< germ. Feldspat, fr. feldspath)

*feldspát m. și n., pl. e și urĭ (germ. feldspath, d. feld, cîmp, și spat, spat). Min. Silicat duplu [!] de aluminiŭ și de un álcalĭ, care intră în combinațiunea multor stîncĭ primitive, maĭ ales a granituluĭ, caolinuluĭ ș. a.

FELDSPÁȚI (‹ fr., germ.) s. m. pl. Grupă de minerale foarte răspândite în scoarța Pământului (c. 55%, respectiv 60% în roci magmatice, 30% în roci metamorfice și 10% în gresii și conglomerate), reprezentând alumosilicați de potasiu (f. potasici: ortoză, microclin) sau de sodiu și de calciu (f. plagioclazi: albit, anortit etc.). Cristalizează monoclinic sau triclinic, au luciu sticlos, fiind transparenți, incolori sau tulburi ori divers colorați. Sunt utilizați în industria sticlei, ceramicii etc., iar unele varietăți limpezi, drept pietre semiprețioase, de ornament etc.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu