fertilitate dex | ce inseamna fertilitate | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna fertilitate? - Definitie Dictionar Online pentru fertilitate - fertilitate dex


FERTILITÁTE s. f. 1. Însușire a pământului de a produce multe roade, de a asigura din belșug plantelor cultivate apa și substanțele nutritive de care au nevoie; rodnicie, fecunditate. 2. Capacitate de a procrea. – Din fr. fertilité, lat. fertilitas, -atis.

FERTILITÁTE s.f. Rodnicie, fecunditate a solului. ♦ Raportul dintre numărul copiilor născuți vii și numărul femeilor la vârsta de procreare. [Cf. fr. fertilité, lat. fertilitas].

FERTILITÁTE s. f. 1. rodnicie, fecunditate a solului. 2. capacitate de reproducere a unui organism. ◊ raportul dintre numărul copiilor născuți vii și cel al femeilor la vârsta de procreare. (< fr. fertilité, lat. fertilitas)

FERTILITÁTE, fertilități, s. f. Calitatea unui teren de a fi fertil; rodnicie, fecunditate. – Fr. fertilité (lat. lit. fertilitas, -atis).

*fertilitáte f. (lat. fertílitas, -átis). Calitatea de a fi fertil.

FERTILITÁTE (‹ fr., lat.) s. f. 1. Însușire a unui teren de a asigura condiții favorabile dezvoltării plantelor; rodnicie, fecunditate. ◊ Fertilitatea naturală (potențială) a terenurilor agricole depinde de compoziția chimică a solului, acumulată în timpul formării sale naturale, de regimul ploilor, de climă etc. Fertilitatea economică (efectivă) a terenurilor se realizează prin activitatea productivă a omului, putând fi modificată și sporită prin măsuri agrotehnice. 2. (DEMOGR.) Capacitatea de a procrea.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu