firmă dex | ce inseamna firmă | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna firmă? - Definitie Dictionar Online pentru firmă - firmă dex


FÍRMĂ, firme, s. f. 1. Inscripție executată pe un zid, pe o placă etc., așezată la intrarea unui magazin, a unei întreprinderi etc. și pe care este indicată denumirea, destinația, caracterul acestora; p. ext. placă, panou cuprinzând această inscripție (adesea însoțită sau încadrată de motive și desene ornamentale, lumini etc.). 2. Denumire convențională sub care funcționează o întreprindere. – Din germ. Firma.

FÍRMĂ s.f. 1. Inscripție pe o placă, pe un zid etc. cuprinzând denumirea și destinația unui magazin, a unei instituții etc. 2. Nume sub care se întreprinde o afacere comercială. [Cf. germ. Firma, it. firma].

a-și face firmă expr. (deț.) a deveni lider neoficial al unui grup de deținuți.

FÍRMĂ s. f. 1. inscripție pe o placă, pe un zid etc., cuprinzând denumirea și destinația unui magazin, a unei instituții etc. 2. nume sub care se întreprinde o afacere comercială. (< germ. Firma)

fírmă (fírme), s. f.1. Întreprindere, rațiune, socială. – 2. Inscripție pe zid, pe o placă, pe un panou. – Mr. firmă. Germ. Firma, cf. it., sp. firme, bg., rus. firma. În mr., din it.

*fírmă f., pl. e (it. firma, semnătură p. conformarea unuĭ act; germ. rus. firma). Inscripțiune mobilă orĭ nu pe zidul uneĭ prăvăliĭ orĭ la casa cuĭva (medic, avocat) orĭ la capătu unei strade [!]. Numele proprietarilor saŭ al asociațiilor uneĭ case comerciale.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu