flogopit dex | ce inseamna flogopit | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna flogopit? - Definitie Dictionar Online pentru flogopit - flogopit dex


FLOGOPÍT s. n. Mică magneziană asemănătoare cu biotitul, variat colorată, cu luciu sticlos și sidefos, utilizată ca izolant termic și electric. – Din fr. phlogopite.

FLOGOPÍT s.n. (Geol.) Varietate de mică asemănătoare cu biotitul, de culoare galben-brună, cu luciu sticlos, folosită ca izolant termic și electric. [< fr. phlogopit].

FLOGOPÍT s. n. varietate de mică asemănătoare cu biotitul, galben-brună, cu luciu sticlos, izolant termic și electric. (< fr. phlogopit)

FLOGOPÍT (‹ fr.; {s} gr. phlogopos „ca focul”) s. n. Varietate de mică feromagneziană asemănătoare cu biotitul, galbenă-brună, uneori roșiatică, verzuie sau argintie, cu luciu sticlos-sidefos. Ia naștere în formațiunile metasomatice de contact și în pegmatitele care străbat calcare dolomitice sau alte roci magneziene sărace în silice și fier. Are aspect de agregate foioase, lamelare, solzoase. Utilizat ca izolant termic și electric.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu