flotabilitate dex | ce inseamna flotabilitate | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna flotabilitate? - Definitie Dictionar Online pentru flotabilitate - flotabilitate dex


FLOTABILITÁTE s. f. 1. Însușire a unui corp de a pluti la suprafața unui lichid sau la o anumită adâncime. 2. Raportul dintre volumul părții nescufundate și volumul total al unui corp plutitor. 3. Proprietate a minereurilor de a putea fi separate prin flotație. – Din fr. flottabilité.

FLOTABILITÁTE s.f. Capacitatea de plutire a unui corp. [Cf. fr. flottabilité].

FLOTABILITÁTE s. f. 1. capacitate de plutire a unui corp. ◊ raportul dintre volumul părții nescufundate și volumul total al unui corp plutitor. 2. proprietate a minereurilor de a putea fi separate prin flotație (1). (< fr. flottabilité)

FLOTABILITÁTE (‹ fr.) s. f. 1. Capacitate a unui corp de a pluti pe suprafața unui fluid, de obicei apă (f. de suprafață) sau la o anumită adâncime (f. în imersiune). ♦ Raportul dintre volumul părții nescufundate și volumul total al unui corp plutitor. 2. Proprietate a particulelor mic de material solid (minereuri, cărbuni etc.) de a pluti într-un lichid, deși au o densitate mai mare decât a acestuia, datorită tensiunilor superficiale ce apar la contactul dintre diferite faze (solidă, lichidă, gazoasă). Stă la baza flotației.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu