foileton dex | ce inseamna foileton | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna foileton? - Definitie Dictionar Online pentru foileton - foileton dex


FOILETÓN, foiletoane, s. n. Articol (de literatură, de știință, de artă) sau fragment de roman inserat în partea de jos a paginilor unui ziar, unei reviste, etc.; spațiu rezervat în partea de jos a unui ziar pentru o rubrică ce apare cu regularitate cu acest gen de articole. ◊ Roman-foileton = roman care se publică pe fragmente într-o serie de numere consecutive ale unui periodic. ♦ Articol de ziar cu caracter satiric care tratează teme de actualitate. [Pr.: fo-i-] – Din fr. feuilleton (după foaie).

FOILETÓN s.n. Articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ♦ Fragment dintr-un roman publicat într-un ziar. ◊ Roman-foileton = roman publicat pe fragmente în reviste sau în ziare. ♦ Parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. [Pron. fo-i-, var. foieton s.n. / < fr. feuilleton].

FOILETÓN s. n. articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ◊ fragment dintr-un roman de aventuri publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. (< fr. feuilleton)

*foĭletón n., pl. oane (fr. feuilleton, dim. d. feuille, foaĭe). Foiță, articul [!] literar, științific, fragment de roman tipărit în josu paginiĭ unuĭ ziar. Pe ultima pagină saŭ pe o pagină cu anunțurĭ, el poate fi și sus, numaĭ să fie tipărit de-a latu.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu