foraminifer dex | ce inseamna foraminifer | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna foraminifer? - Definitie Dictionar Online pentru foraminifer - foraminifer dex


FORAMINIFÉR, foraminifere, s.n. (La pl.) Nume dat unui ordin de animale unicelulare din încrengătura protozoarelor, care au corpul învelit într-o cochilie calcaroasă, alcătuită din una sau mai multe camere comunicând între ele, și care trăiesc în apele marine; (și la sg.) animal care face parte din acest ordin. ♦ (Adjectival; despre roci, straturi, formații geologice etc.) Care conține foraminifere. – Din fr. foraminifères.

FORAMINIFÉRE s.n.pl. Ordin de animale unicelulare din încrengătura protozoarelor, care au corpul acoperit cu o cochilie calcaroasă; (la sg.) animal din acest ordin. [Sg. foraminifer. / < fr. foraminifères, cf. lat. foramen – orificiu].

FORAMINIFÉR, -Ă I. adj. (despre roci, formații geologice) care conține foraminifere. II. s. n. pl. ordin de protozoare rizopode marine care au corpul acoperit cu o cochilie calcaroasă perforată de mici orificii. (< fr. foraminifère/s/)

*foraminifér n., pl. e (lat. forámen, gaură, și fero, port). Zool. Un ordin de protozoare acoperite cu o mulțime de găurĭ. (Creta e formată din scoĭcile forminiferelor moarte și depuse în straturĭ în fundu măriĭ).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu