formic dex | ce inseamna formic | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna formic? - Definitie Dictionar Online pentru formic - formic dex


*fórmic, -ă adj. Chim. Acid formic, un corp lichid mobil, tare mirositor. Se solidifică la 0° dînd cristale care se topesc la +8°, 6. Ferbe [!] la 99°. Descoperit de S. Fischer la 1760 în furnicĭle roșiĭ, de unde-ĭ și vine numele (H-CO.OH). Există și´n urzicĭ. Aldeidă formică, formol.

FÓRMIC, -Ă, formici, -ce, adj. (În sintagmele) Acid formic = acid organic corosiv, lichid, incolor, volatil, care se găsește în corpul furnicilor roșii, în frunzele de urzică etc. și care se prepară și pe cale chimică, având întrebuințări în industria textilă, farmaceutică și în tăbăcărie. Aldehidă formică v. aldehidă. – Din fr. formique.

FÓRMIC, -Ă adj. Acid formic = acid corosiv care se găsește în stare naturală în corpul furnicilor; aldehidă formică = formaldehidă. [< fr. formique].

FÓRMIC, -Ă adj. acid ~ = acid corosiv care se găsește în corpul furnicilor roșii și în frunzele de urzică; acid metanoic; aldehidă ~ă = formaldehidă. (< fr. formique)

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu