franco dex | ce inseamna franco | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna franco? - Definitie Dictionar Online pentru franco - franco dex


FRÁNCO adv., adj. invar. În care toate cheltuielile de transport al mărfurilor, de asigurare etc. sunt cuprinse în prețul de vânzare. ♦ Francat. – Din fr., it. franco.

FRÁNCO adv. Termen prin care se arată că taxele de transport pentru o marfă sunt plătite de expeditor. ♦ Francat. [< it. franco].

FRANCO1- elem. „francez”. (< fr. franco-)

FRÁNCO2 adv., adj. inv. indicație care arată că taxele de transport ale unei trimiteri poștale au fost plătite de expeditor. (< it. franco)

*fránco adj. fix și adv. (it. franco. V. franchez, franc). Com. Cu taxa de transport plătită: o marfă franco, o scrisoare trimeasă [!] franco. P. compozițiune [!] (franco-românesc), V. franc.

FRANCO (‹ fr., it.) adj., adv. Termen internațional desemnând exceptarea, scutirea de la plata unor taxe (introdus în 1807 pentru corespondența oficială a armatei napoleoneene și universal acceptat în comerțul internațional și în relațiile poștale internaționale, începând cu 1815).

FRANCO BAHOMANDE, Francisco (1892-1975), general și om politic spaniol. Comandant al Legiunii Străine în Maroc (1923-1927). Comandant-șef al forțelor naționaliste în timpul Războiului Civil. S-a proclamat conducător (caudillo) al statului și șef al armatei (1936-1975); șef al guvernului (1938-1973). A instaurat un regim autoritar corporatist, bazat pe partidul unic Falanga Spaniolă (din 1958, Mișcarea Națională). A menținut neutralitatea Spaniei în timpul celui de-al doilea război mondial. În 1947 a fost votată „legea de succesiune” prin care a devenit regent al monarhiei spaniole. În 1969, în urma unui referendum, l-a desemnat pe Juan Carlos de Bourbon ca viitor rege al Spaniei, după moartea sa.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu