frigorifer dex | ce inseamna frigorifer | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna frigorifer? - Definitie Dictionar Online pentru frigorifer - frigorifer dex


FRIGORIFÉR, -Ă, frigoriferi, -e, adj. (Despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) Care transferă frigul. ◊ Lanț frigorifer = serie de instalații frigorifice prin care se asigură conservarea și transportul la rece al alimentelor. Agent frigorifer = agent frigorific care transferă frig la un mediu ce trebuie răcit de la un mediu care se află la o temperatură mai joasă. ♦ (Substantivat; impr.) Clădire sau încăpere prevăzută cu instalații de răcire sub temperatura mediului înconjurător și folosită pentru conservarera unor cantități mari de alimente, medicamente etc.; instalație frigorifică. – Din fr. frigorifére.

FRIGORIFÉR adj.n. (Despre un sistem tehnic) Care produce și menține frigul. // s.n. Construcție cu instalații pentru producerea frigului artificial. [< fr. frigorifère, cf. lat. frigus – frig, ferre – a purta].

FRIGORIFÉR I. adj. (despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) care transferă frigul. II. s. n. instalație frigorifică. ◊ navă echipată cu o asemenea instalație. (< fr. frigorifère)

*frigorifér, -ă adj. (lat. frigus, frigoris, frig, și fero, port, duc). Care produce frig. S. n., pl. e. Cameră rece în aparatele frigorifice. (Inventatoru industriiĭ frigorifere e Francezu Carol Tellier, mort în mizerie la Paris în 1913).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu