galeră dex | ce inseamna galeră | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna galeră? - Definitie Dictionar Online pentru galeră - galeră dex


GALÉRĂ, galere, s. f. Veche navă comercială sau militară, prevăzută cu vâsle și pânze și care era mânuită de obicei de sclavi sau de condamnați. – Din fr. galère.

galéră, galére, s.f. (înv.) 1. corabie de război sau comercială. 2. pedeapsă pentru condamnații pe viață.

GALÉRĂ s.f. Navă mare cu pânze și vâsle, mânuite de sclavi sau de condamnați (folosită până în sec. XVIII). [Cf. fr. galère, it. galera].

GALÉRĂ s. f. navă de comerț sau de război, lungă și cu puntea joasă, cu vele și rame mânuite de sclavi sau de condamnați la muncă silnică. (< fr. galère)

*galéră f., pl. e (fr. galere, it. galéra, d. galéa, un fel de corăbioară. V. galion). Un fel de corabie veche de războĭ, saŭ și de comerciŭ, lungă și joasă. Odinioară în Francia, pedeapsa criminalilor condamnațĭ să vîslească pe galerele statuluĭ: un condemnat [!] la galere.

GALÉRĂ (‹ fr.) s. f. Navă de luptă sau de comerț, folosită în Antichitate și până la începutul sec, 18; era prevăzută cu una sau două vele și cu 25-30 perechi de rame mânuite de sclavi sau condamnați la muncă silnică.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu