georgian dex | ce inseamna georgian | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna georgian? - Definitie Dictionar Online pentru georgian - georgian dex


GEORGIÁN, -Ă, georgieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Georgiei sau este originară de acolo; gruzin. 2. Adj. Care aparține Georgiei sau populației ei, privitor la Georgia sau la populația ei; gruzin. [Pr.: -gi-an] – Georgia (n. pr.) + suf. -ean. Cf. fr. géorgien.

GEORGIÁN s.n. Prima epocă (serie) a cambrianului. // adj. Care aparține acestei epoci. [Pron. -gi-an. / < fr. géorgien, cf. Georgia – stat în S.U.A.].

GEORGIÁN1 s. n. prima epocă a cambrianului. (< fr. géorgien)

GEORGIÁN2, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Georgia (din Caucaz sau din SUA). ◊ (s. f.) limbă caucaziană vorbită în republica Georgia. (< fr. géorgien)

GEORGIÁN, -Ă (‹ Georgia) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m. pl.) Popor care s-a constituit ca națiune pe terit. Georgiei. Mai trăiesc în Azerbaidjan, Turcia și Iran; ei își spun kartveli. ♦ Persoană care aparține acestui popor sau este originară din Georgia. 2. Adj. Care aparține Georgiei sau care se referă la georgieni. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de georgieni; una din vechile limbi de cultură scrisă, cea mai importantă limbă caucaziană.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu