gilbert dex | ce inseamna gilbert | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna gilbert? - Definitie Dictionar Online pentru gilbert - gilbert dex


GÍLBERT, gilberți, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură (tolerată) a tensiunii magnetice și magnetomotoare. [Pr.: jilberAbr.: Gb] – Din engl., fr. gilbert.

GÍLBERT s.f. (Fiz.) Unitate de măsură a tensiunii magnetice, egală cu tensiunea magnetică produsă pe o porțiune cu lungimea de un centimetru a unei linii de câmp magnetic uniform, a cărui intensitate este de un oersted. [< engl., fr. gilbert, cf. Gilbert – fizician englez].

GILBERT [JILBERT] s. m. unitate de măsură a tensiunii magnetomotoare, egală cu 0,8 amperspire. (< fr. gilbert)

GILBERT [ghílbət], arh. în partea central-vestică a Oc. Pacific (Micronezia), la SE de Arh. Marshall, format din 16 atoli coraligeni (mai importanți: Tarawa, Makin, Abaiang); 286 km2; 67,5 mii loc. (1990). Climă ecuatorială. Copra, pescuit. Face parte din statul Kiribati.

GÍLBERT (‹ fr. {i}; {s} n. pr. W. Gilbert) [jilbér] s. m. Unitate (tolerată) de măsură (simbol: Gb) pentru tensiunea magnetică, egală cu 0,7947 amperi.

GILBERT [gílbərt], John (pseud. lui John Pringle) (1895-1936), actor american de film. Stil de joc patetic-romantic în roluri de june-prim al cinematografului mut („Văduva veselă”, „Ce visează fetele”, „Nopți în deșert”). Partenerul Gretei Garbo, a impus un cuplu de mare popularitate („Carnea și diavolul”, „Anne Karenina”, „Regina Christina”).

GILBERT [gílbət], Walter (n. 1932), biochimist american. A efectuat cercetări fundamentale de biochimie privind determinarea secvențelor de bază în acizii nucleici. Premiul Nobel pentru chimie (1980), împreună cu F. Sanger și P. Berg.

GILBERT [gílbərt], William (1544-1603), medic și fizician englez. Medic la curtea regală a Elisabetei I și a lui Iacob I. Membru al Colegiului Regal de Fizică. Pionier al experimentărilor în domeniul electroacusticii și magnetismului. A introdus noțiuni noi ca: electricitate, forță electrică, pol magnetic („De magnete”). Numele său a fost atribuit unității de măsură pentru tensiunea magnetică – gilbert.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu