gnomon dex | ce inseamna gnomon | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna gnomon? - Definitie Dictionar Online pentru gnomon - gnomon dex


GNOMÓN, gnomoane, s. n. Instrument antic folosit pentru a determina meridianul locului, constituind cel mai vechi tip de cadran solar. – Din fr. gnomone.

GNOMÓN s.n. Instrument folosit în antichitate pentru determinarea meridianului locului și pentru stabilirea orei. [< fr., gr. gnomon].

GNOMÓN s. n. vergea verticală plasată pe o placă orizontală, în antichitate, pentru determinarea meridianului locului și pentru stabilirea orei. (< fr., lat. gnomon)

gnomón n., pl. oane (vgr. gnómon, gnómonos, cunoscător, arătător, ceasornic; lat. gnómon, -ónis, it. gnómone). Un instrument oare-care care arată orele și înălțimea soareluĭ pin [!] umbra pe care o face o vargă, un cuĭ. Meridiană trasă pe sol, pe care razele soareluĭ, străbătînd o deschidere circulară de deasupra unuĭ edificiŭ, descriŭ imaginea astruluĭ. – S´ar putea zice și gnómon, pl. onurĭ, saŭ one, ca démon.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu