graminee dex | ce inseamna graminee | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna graminee? - Definitie Dictionar Online pentru graminee - graminee dex


GRAMINÉE, graminee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee (rar lemnoase) monocotiledonate, cu rădăcina fasciculată, cu tulpina formată din noduri și internoduri, cu inflorescența în formă de spic; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. graminée.

GRAMINÉE s.f.pl. Familie de plante monocotiledonate cu inflorescență în formă de spic și cu tulpina păioasă; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ne-e, sg. invar. / < fr. graminées, cf. lat. gramineus < gramen – iarbă].

GRAMINÉE s. f. pl. familie de plante fanerogame angiosperme cu inflorescență în formă de spic și cu tulpina păioasă. (< fr. graminées)

GRAMINÉE (‹ fr. {i}; {s} lat. gramineus „ de iarbă”) s. f. pl. Familie de plante monocotiledonate, erbacee, rareori lemnoase (bambusul), cu rădăcina fasciculată, cu tulpina formată din noduri și internoduri, de obicei lipsită de așezate câte una sau mai multe în spiculețe, acestea fiind grupate în spice, raceme, panicule etc., și cu frunze cariopse, bogate în albumen făinos. Cuprinde plante cultivate, cu mare importanță economică (ex. grâul, porumbul, secara, ovăzul, orzul, trestia de zahăr ș.a.) și plante spontane, care intră în compoziția pajiștilor, dar și în buruieni.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu