graptolit dex | ce inseamna graptolit | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna graptolit? - Definitie Dictionar Online pentru graptolit - graptolit dex


GRAPTOLÍȚI s. m. pl. clasă de nevertebrate fosile, asemănătoare cu meduzele de astăzi, care pluteau liber pe suprafața mărilor. (< fr. graptolithes)

GRAPTOLÍȚI s.m.pl. Clasă de animale nevertebrate fosile, asemănătoare cu meduzele de astăzi, care pluteau liber pe suprafața mărilor siluriene; (la sg. graptolit) animal din această clasă. [< fr. graptolithes, cf. gr. graphein – a scrie, lithos – piatră].

GRAPTOLÍT, graptoliți, s. m. (La pl.) Clasă de animale fosile care trăiau în colonii de indivizi variați cu funcții diferite; (și la sg.) animal din această clasă. – Din fr. graptolite, germ. Graptolithen.

GRAPTOLÍȚI (‹ fr. {i}; {s} gr. graptos „sculptat” + lithos „piatră”) s. m. pl. Clasă de animale coloniale marine, cu colonie arborescentă sau lineară, fixate sau planctonice, cu exoschelet chitinos flexibil (Graptolithina); indivizii îndeplineau funcții diferite: plutire, nutriție, reproducere etc. Se fosilizează pe șisturi argiloase sau sub formă de impresiuni lineare centimetrice. Sunt exclusiv paleozoice, cu maxim de dezvoltare în Ordovician.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu