gulfstream dex | ce inseamna gulfstream | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna gulfstream? - Definitie Dictionar Online pentru gulfstream - gulfstream dex


GULFSTREAM s. n. Curent cald care pornește din Oceanul Atlantic (Golful Mexic), trece pe la sudul Floridei și se ramifică spre vestul Europei. [Pr.: gálfstrim] – Cuv. engl.

*gulf-stream n. (citit gölf-strim). Numele englez al curentuluĭ golfuluĭ, adică al aceluĭ curent cald care vine din golfu Mexiculuĭ spre Anglia.

GOLFSTROM [gólfștrom] (GULFSTREAM [gəlfstri:m]), curent oceanic cald, de suprafață (24º-28ºC), în N Oc. Atlantic. Se formează în str. Florida, se îndreaptă de-a lungul coastelor estice ale S.U.A. până la capul Hatteras (Curentul Floridei), apoi până la ins. Newfoundland (Curentul Vânturilor de Vest), iar de aici la direcția principală SV-NE, îndreptându-se spre țărmurile Europei de Vest prin curentul Norvegiei, curentul Irminger și al Capului de Nord, influențând clima regiunilor litorale. Are lățimea de 75-250 km și viteza medie de 3-9 km/h. Cel mai mare curent al globului ca lungime și debit (82 mil. m3/sec.). A fost semnalat în 1513 de conchistadorul Juan Ponce de León.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu