herăstrău dex | ce inseamna herăstrău | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna herăstrău? - Definitie Dictionar Online pentru herăstrău - herăstrău dex


HERĂSTRĂU s. n. v. ferăstrău.

a da afară muștele din Cișmigiu / din Herăstrău expr. a lenevi, a trândăvi.

HERĂSTRĂU 1. Lac antropic, pe valea Colentinei, în întregime asanat, situat în N municipiului București; 77 ha. Loc de agrement pentru locuitorii Capitalei și bază de sporturi nautice. 2. Parc în partea de N a Bucureștiului (187 ha), realizat în 1930-1936 de ing. N. Caranfil (forma de astăzi datează din 1951). Aici se află Muzeul Satului, întemeiat de Dimitrie Gusti și inaugurat la 17 mai 1936, Palatul Elisabeta (1936) ș.a.

fĭerăstrắŭ și herăstrắŭ n., pl. aĭe și ăĭe (ung. *fürésztö din fürész, fĭerăstrăŭ, și contaminat de fier). Vest. Un instrument compus dintr´o lamă dințată fixată în niște lemne și întrebuințat la tăĭat lemnele rozîndu-le. Joagăr, gater. Fabrică de tăĭat lemnele și de făcut scîndurĭ. – În Trans. și ferăstrăŭ, ferezăŭ și firisăŭ, în Mold. nord feresăŭ, feresăŭ (pop. he-) și serisăŭ, în Mold. sud feresteŭ, în Munt. est ferăstrăŭ și fĭerăstăŭ (pop. hĭe-). V. și firez.

herăstrắŭ, V. fĭerăstrăŭ.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu