heterodină dex | ce inseamna heterodină | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna heterodină? - Definitie Dictionar Online pentru heterodină - heterodină dex


HETERODÍNĂ s. f. Generator electronic cu ajutorul căruia se produc oscilații de înaltă frecvență. – Din fr. hétérodyne.

HETERODÍNĂ s.f. Montaj folosit in radiotehnică pentru producerea de bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. [Var. eterodină s.f. / < fr. hétérodyne, cf. gr. heteros – altul, dynamis – forță].

HETERODÍNĂ s. f. 1. circuit electronic pentru producerea unor bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. 2. generator de semnale de înaltă frecvență, în operații de măsurare sau de control. (< fr. hétérodyne)

HETERODÍNĂ (‹ fr. {i}; {s} hetero- + dynă[amis] „forță”) s. f. 1. Circuit electronic pentru producerea unei oscilații de frecvență constantă, care, suprapusă peste alta, de frecvență apropiată, determină apariția unor bătăi ce pot fi recepționate prin mijloace simple. 2. Generator de semnale de înaltă frecventă utilizat în operații de măsurare și control. 3. Generator de ton, în care semnalul de joasă frecvență, în care semnalul de joasă frecvență (tonul) este obținut prin suprapunerea a două semnale de frecvență înaltă și apropiată.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu