hidrotermal dex | ce inseamna hidrotermal | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna hidrotermal? - Definitie Dictionar Online pentru hidrotermal - hidrotermal dex


HIDROTERMÁL, -Ă, hidrotermali, -e, adj. Care se referă la ape fierbinți, provenite prin răcirea topiturilor magmatice. ◊ (Geol.) Proces hidrotermal sau fază hidrotermală = ultima etapă a consolidării magmatice. – Din fr. hydrothermal.

HIDROTERMÁL, -Ă adj. Referitor la apele termale, de apă termală. [< fr. hydrothermal].

HIDROTERMÁL, -Ă adj. referitor la apele termale. ♦ (geol.) proces ~ (sau fază ~ă) = ultima etapă a consolidării magmatice. (< fr. hydrothermal)

HIDROTERMÁL, -Ă (‹ fr. {i}; {s} hidro- + gr. thermos „cald”) adj. Care se referă la ape fierbinți provenite din răcirea topiturilor magmatice. ◊ Proces h. sau fază h. = ultima fază din procesul de consolidare a magmei, care se desfășoară la temperaturi cuprinse între 500º și 100ºC, caracterizată prin separarea unei soluții reziduale apoase și fierbinți, din care, pe crăpăturile scoarței terestre, se formează și se depun minerale metalice, sulfați, carbonați, cuarț. În funcție de temperatura pe care o au, soluțiile apoase fierbinți pot fi hipertermale (500-300ºC), mezotermale (300-175ºC) și epitermale (175-50ºC). Ele acționează asupra formațiunilor traversate, schimbându-le compoziția chimică și structura.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu