hidroxid dex | ce inseamna hidroxid | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna hidroxid? - Definitie Dictionar Online pentru hidroxid - hidroxid dex


HIDROXÍD, hidroxizi, s. m. Compus chimic anorganic a cărui moleculă conține în structura sa una sau mai multe grupe hidroxil. – Din fr. hydroxyde.

HIDROXÍD s.m. (Chim.) Compus chimic anorganic a cărui moleculă conține gruparea hidroxil. [< fr. hydroxyde].

HIDROXÍD s. m. compus chimic al apei cu un oxid metalic. (< fr. hydroxyde)

HIDROXÍZI (‹ fr. {i}) s. m. pl. Compuși chimici care conțin în moleculă una sau mai multe grupări hidroxil (-OH). ◊ Hidroxid de aluminiu = compus alb, gelatinos, insolubil în apă, cu caracter amfoter; este întrebuințat ca mordant în vopsitorie și în instalațiile de limpezire a apelor. Se găsește în natură sub formă de hidrargilit și ca bayerit. ◊ Hidroxid de amoniu = compus obținut prin dizolvarea amoniacului în apă. Soluția are caracter ușor bazic; nu se poate izola în stare pură. ◊ Hidroxid de calciu = compus obținut prin combinarea oxidului de calciu cu apa (stingerea varului). Este puțin solubil în apă. Soluția are reacție bazică puternică (se mai numește și apă de var). Suspensia de h. de c. în apă (laptele de var) este folosită la văruit. Sin. var stins.Hidroxid de potasiu = compus cristalin, alb, higroscopic. Bază puternică, folosită la fabricarea săpunurilor moi, a săpunului de ras, a sărurilor de potasiu. Sin. potasă caustică.Hidroxid de sodiu = compus solid, alb, higroscopic. Bază puternică, întrebuințată la fabricarea săpunului, la rafinarea uleiurilor vegetale, în industriile petrolieră și textilă (la mercerizarea bumbacului). Sin. sodă caustică.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu