holding dex | ce inseamna holding | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna holding? - Definitie Dictionar Online pentru holding - holding dex


HÓLDING s. n. Societate care deține o cantitate suficientă din acțiunile altei societăți pentru a putea exercita controlul asupra ei. – Din engl., fr. holding.

HÓLDING s.n. (Ec.) Formă de subordonare a diferitelor întreprinderi (societăți) prin controlul participanților de către o societate anonimă pe acțiuni. [< engl., fr. holding, cf. engl. hold – a ține].

HÓLDING s. n. formă de monopol care subordonează diferite unități prin controlul participanților de către o societate anonimă pe acțiuni. (< engl., fr. holding)

HÓLDING [hóuldiŋ] (‹ cuv. engl.) s. n. Societate al cărei obiectiv constă în achiziționarea altor firme în scopul deținerii unui portofoliu de titluri de participare care să-i asigure o poziție de control. H. încasează dividende de la firmele controlate (filiale), dar participă la finanțarea acestora prin acordarea și/sau garantarea unor împrumuturi făcute de filiale și prin participarea la majorarea capitalului. H. poate fi pur, dacă obiectul lui exclusiv este gestionarea titlurilor de participare deținute, și mixt, în cazul în care exercită și activități industriale sau în domeniul comerțului.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu