holender dex | ce inseamna holender | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna holender? - Definitie Dictionar Online pentru holender - holender dex


HOLÉNDER, holendere, s. n. V. holendru.

HOLÉNDER s.n. v. holendru.

HOLÉNDRU, holendre, s. n. 1. Filtru pentru vin, constând dintr-un vas cu fundul alcătuit din saci de filtrare. 2. Denumire generică dată unor instalații de rafinare, de înălbire, de spălare etc., mai ales în industria hârtiei. 3. (În forma holender) Piuliță care strânge două capete de țeavă, înșurubându-se într-unul din ele. 4. Mașină folosită la operațiile de cojire, șlefuire și polizare a cerealelor în procesul de fabricație a crupelor. [Var.: holénder s. n.] – Din germ. Holländer.

HOLÉNDRU s.n. 1. Varietate de filtru pentru vin. 2. Nume dat unor instalații de rafinare, de înălbire etc. mai ales din industria hârtiei. 3. Dispozitiv de fixare alcătuit din una sau două piulițe. [Var. holender s.n. / < germ. Holländer].

HOLÉNDER (‹ germ.) s. n. (TEHN.) Mașină cu funcționare discontinuă folosită pentru diferite operații în procesul de fabricare al hârtiei (ex. h. de măcinare, h. spălător, h. destrămător și h. pentru înălbire).

HOLENDER, Ioan (n. 1932, Timișoara), bariton, impresar și manager austriac de origine română. Stabilit în Austria, unde deține roluri secundare în opere. Înființează agenția de impresariat „Holender”, pe care o dezvoltă împreună cu Toma Popescu. Calități manageriale deosebite. Director al Operei din Viena (din 1991). Atenție constantă acordată artei lirice românești.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu