iguană dex | ce inseamna iguană | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna iguană? - Definitie Dictionar Online pentru iguană - iguană dex


IGUÁNĂ, iguane, s. f. (La pl.) Gen de șopârle mari din America de Sud, în regiunile tropicale și subtropicale, viu colorate, cu o creastă dințată pe spate, vânate pentru carnea și pentru ouăle lor (Iguana); (și la sg.) animal care face parte din acest gen. – Din fr. iguane.

IGUÁNĂ s.f. Reptilă foarte mare din America Centrală și de Sud, cu carnea și ouăle comestibile. [Pron. -gua-, var. iguan s.m. / < fr. iguane, sp. iguano < cuv. caraib].

IGUÁNĂ GUA-/ s. f. reptilă din regiunile tropicale, mare, având o creastă dințată pe spate, cu carnea și ouăle comestibile. (< fr. iguane, sp. iguana)

*igŭánă f., pl. e (fr. iguane, m., d. sp. iguana, cuv. din limba Caraibilor). Un fel de șopîrlă mare, din America de Sud și Antile, cu pelea [!] viŭ colorată. Carnea eĭ se mănîncă.

IGUÁNĂ (‹ fr.) s. f. (La pl.) Nume dat unor șopârle mari, din familia iguanidelor, de c. 1,5-2 m lungime, viu colorate în verde, albastru și galben și cu o creastă zimțată pe spate (Iguana iguana). Trăiesc în America Centrală și de Sud, în regiunile tropicale și ecuatoriale, mai ales în arborii de pe malul apelor, dar și în regiuni deșertice, pe mici insule, pe țărmul oceanic etc. Unele specii sunt vânate pentru carne; ouăle sunt comestibile.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu