ihtiornis dex | ce inseamna ihtiornis | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna ihtiornis? - Definitie Dictionar Online pentru ihtiornis - ihtiornis dex


IHTIÓRNIS, ihtiorniși, s. m. Pasăre fosilă de mărimea unui porumbel, cu aripi bine dezvoltate. [Pr.: -ti-or-] – Din fr. ichtyornis.

IHTIÓRNIS s.f. Pasăre fosilă de apă asemănătoare pescărușului, cu aripi bine conformate și cu o creastă pe stern, care se hrănea cu pești. [< fr. ichtyornis, cf. gr. ichthys – pește, ornis – pasăre].

IHTIÓRNIS s. m. pasăre fosilă de apă asemănătoare pescărușului, cu aripi bine dezvoltate și cu o creastă pe stern, care se hrănește cu pești. (< fr. ichtyornis)

IHTIÓRNIS (‹ fr. {s} ihtio + gr. ornis „pasăre”) subst. Gen de pasăre fosilă, bună zburătoare, asemănătoarea pescărușului (Ichthyornis). Avea oase pneumatice, coada scurtă, vertebrele sacrale fuzionate și mai puține decât la păsările de astăzi. Prezența dinților pe maxilare, caracterul reptilian sugerează că i. ar aparține, de fapt, unui exemplar juvenil al mesosaurienilor. A fost descoperit în depozitele de cretă din America de Nord (Kansas), ce aparține Cretacicului superior.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu