incomensurabil dex | ce inseamna incomensurabil | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna incomensurabil? - Definitie Dictionar Online pentru incomensurabil - incomensurabil dex


INCOMENSURÁBIL, -Ă, incomensurabili, -e, adj. 1. Care nu poate fi măsurat; foarte mare, nemăsurat, nelimitat. ♦ Care nu poate fi evaluat, care este foarte valoros. 2. (Mat.; despre mărimi) Care nu au o unitate de măsură comună, care să se cuprindă de un număr întreg de ori în fiecare dintre ele. – Din fr. incommensurable.

INCOMENSURÁBIL, -Ă adj. 1. (Fig.) Care nu se poate măsura; nemăsurat, foarte mare. 2. (Despre două mărimi) Care nu au o unitate de măsură comună, cuprinsă de un număr întreg de ori în fiecare dintre ele. [Cf. fr. incommensurable].

INCOMENSURÁBIL, -Ă adj. 1. care nu poate fi măsurat; foarte mare. 2. (mat.; despre mărimi) care nu are o unitate de măsură comună, cuprinsă de un număr întreg de ori în fiecare dintre ele. (< fr. incommensurable)

*incomensurábil, -ă adj. (d. comensurabil; fr. incommensurable). Care nu se poate măsura: spațiĭ incomensurabile. Geom. Se zice despre doŭă mărimĭ care n´aŭ măsură comună: circumferența [!] cerculuĭ e incomensurabilă cu diametru eĭ.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu